NT ve NL serisi modellerimizle süte uygun olarak tasarlanmış plakalı pastörizasyon eşanjörleri sayesinde sütün plaka yüzeyinde homojen dağılımı sağlanır. Yeni nesil üstün plaka yapısı sayesinde eşanjörlerimiz uzun saatler, ara CIP ihtiyacı olmadan çalışabilmektedir. Bu üstün plaka dizaynı sayesinde, konvansiyonel eşanjörlere göre çok daha etkin bir CIP temizliği gerçekleşir.
NT ve NL Serisi eşanjörlerimizin kullanıcı dostu Ecolog conta sistemi ile conta değişimi kolaylıkla yapılabilmektedir. Böylece, eşanjör bakımında, eşanjörün contalarının kayması sonucu eşanjörün tekrar açılması sorunu tamamen ortadan kaldırılmıştır. Düya genelinde sadece bu özellik için Kelvion eşanjörlerini tercih eden kullanıcılar bulunmaktadır.
Çiğ Süt Pastörizasyonu Eşanjörleri
Çiğ süt pastörizasyon eşanjörlerimiz, genellikle üçten altıya kadar değişen kademelerde üretilmektedir. Kademe sayısı pastörizatörü birlikte çalışacağı diğer ekipmanlar, ısıtma ve soğutma ihtiyaçları göz önüde bulundurularak belirlenir.
Özellikle içme sütü pastörizatörlerinde yüksek rejenerasyon oranı işletmelerin enerji giderleri açısından önem arz eder. şöyle ki, 15 tonluk bir içme sütü pastörizatöründe %5'lik bir rejenerasyon oranı yaklaşık 80 kg/h buhar tüketimine denk gelmektedir. Rejenerasyon oranı ile buzlu su tüketiminden de tasarruf edilmektedir.
Krema Pastörizasyonu Eşanjörleri
Özel olarak geliştirilmiş eşanjörlerimiz ile kremaya olabilecek en az etki uygulanır. Böylece krema verimi düşmez. %35-65 oranındaki krema ile çalışabilen eşanjörlerimiz uzun süre ara CIP işlemine ihtiyaç duymaz. Genellikle üç veya dört kademeli olarak üretilen krema pastörizasyon eşanjörlerimiz yüksek rejenerasyon oranı ile işletme ekonomisinin dostudur.
Tuzlu çözeltiler plakalı eşanjörlerde delinme problemlerine neden olmaktadır. Uygulanan sıcaklığa ve çözeltinin tuz oranına bağlı olarak bu delinme süresi değişkenlik gösterir. Doğru eşanjör seçimi yapılmazsa zaman ve para kaybı sık yaşanır. Sıcaklık ve tuz oranına göre kullanılacak malzeme belirlenir ve genellikle tuza dayanıklı titanyum plakalar kullanılır. Salamura pastörizasyonu eşanjörlerinde yüksek rejenerasyon oranı çok önemlidir.
Peynir Altı Suyu Pastörizasyonu Eşanjörleri
Genellikle peynir altı suyu tozu işleyen işletmelerde kullanılır. Peynir altı suyu hızlı bozulan bir ürüdür; kısa süreli beklemelerde dahi -yüksek asitli yapısı nedeniyle- kulelerde tıkanmalara neden olabilir. Eşanjörlerimizi, peynir altı suyu değerleri baz alınarak üç veya dört kademeli olarak üretmekteyiz. Bu uygulamada da yüksek rejenerasyon oranına dikkat etmekteyiz.
Meyva suyu için tasarlanmış eşanjörlerimiz ile; berrak meyva suları, lif içeren meyva suları ve konsantre meyva suları işlenebilmektedir. Türkiye'de ve Düyada, bir çok meyva suyu üreticisi; enzim inaktivasyonu, meyva suyu pastörizasyonu, meyva suyu soğutma gibi işlemlerde eşanjörlerimizi tercih etmektedir.
Meyva suyunun hassas işlenmesine yönelik dizayn edilir. Genellikle üç veya dört kademelidir ve yüksek rejenerasyon oranı ile minumum enerji tüketimi sağlanır. Aromalı meyva suyu pastörizatör eşanjörleri berrak meyva suyu eşanjörleri ile benzer dizayn özelliklerine sahiptir
%65'e varan oranlarda konsantre meyva suyu üretimi için tasarlanır. Yüksek basınç altında çalışmaya uygun dizayn edilen bu eşanjörlerimiz aynı zamanda yüksek rejenerasyon oranına göre dizayn edilirler.
Bal Pastörizasyonu Eşanjörleri
Genellikle üç kademeli olarak dizayn edilen bal pastörizasyonu eşanjörlerimiz, ürüü viskozitesinden dolayı yüksek çalışma basınçlarına dayanacak şekilde imal edilir.
Yumurta Pastörizasyonu Eşanjörleri
Yumurta, içerdiği yüksek protein içeriği dolayısıyla hassas işlenmesi gereken bir ürüdür. Ürüü plakalar arasındaki hızı önemlidir. Isıtıcı akışkan ile pastörizasyon sıcaklık farkının 1 C'yi geçmemesi gerekir. Üç kademeli olarak dizayn edilen yumurta pastörizasyonu eşanjörlerimiz yüksek rejenerasyon oranıyla dizayn edilmektedir.
Bira Pastörizasyonu Eşanjörleri
Yüksek rejenerasyon oranının önem arz ettiği eşanjörlerdir. Pastörizasyon etkisinin sağlanması için yüksek basınçlarda çalışılır. Eşanjörlerimiz de bu yüksek basınçlara dayanacak şekilde üretilir.
Fındık Püresi Pastörizasyonu Eşanjörleri
Fındık püresinde meydana gelen mikrobiyal gelişmeler, işletmeler için ciddi sıkıntılar doğurmaktadır. Mikrobiyal gelişmeleri bertaraf etmek amacıyla NW serisi eşanjörlerimiz kullanılmaktadır.
Şeker şurubu Pastörizasyonu Eşanjörleri
%65'e kadar olan şurup çözeltilerinin pastörizasyonunda kullanılırlar ve genellikle 4 kademeli olarak yüksek rejenerasyon oranına göre dizayn edilirler. Ürü viskoz olduğundan yüksek basınca dayanıklıdırlar.